Bezea Cu Ciocolată

Medie
Medie
Multă

Preparare

Prăjim alunele într-o tigaie uscată, le lăsăm să se răcească, apoi le tocăm un pic. Topim ciocolata deasupra unei băi de aburi, adăugăm cafeaua şi lăsăm să se răcească puţin. Batem albuşul, ca să obţinem o spumă semitare, apoi adăugăm zahărul pudră, lingură cu lingură, aşteptând de fiecare dată ca spuma să încorporeze zahărul. După asta, lăsăm robotul să mai lucreze circa cinci minute, până când spuma se întăreşte. Adăugăm amidonul şi sucul de lămâie, apoi mai batem spuma un minut. Scurgem ciocolata cu cafea pe spuma de albuş, dar nu le amestecăm. Adăugăm alunele, apoi punem cu lingura grămăjoare cât un măr într-o tavă cătuşită cu hârtie de copt. Le punem pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 130 de grade, apoi stingem focul, deschidem uşa şi le lăsăm să se răcească, timp în care bezelele se usucă un pic. După ce le scoatem din cuptor, bezelele rezistă chiar şi o săptămână, dacă le punem într-o cutie care se închide ermetic.

înapoi la listă