Tocăniţă De Ceapă De Pui Şi Măsline

Medie
Medie

Preparare

Curăţăm 1 kg de ceapă, le tăiem în jumătăţi şi le lăsăm în apă rece circa o oră. După o oră începem să tocăm ceapa. După ce am terminat tăiem 500 de gr de piept de pui în fâşii, pe lung. Punem ceapa la călit împreună cu puiul în 40-50 de ml de ulei de măsline timp de 20-30 de minute la foc mic,condimentăm cu puţin piper măcinat şi îl acoperim cu un capac.

Adăugăm la ceapă, 200 de gr de măsline cu şi fără sâmbure, 2 frunze de dafin, câteva boabe de piper şi 50 de gr de sos de roşii. Se lasă totul peste foc timp de 5 minute. Se orneză cu pătrunjel proaspăt pe deasupra şi se serveşte cu castraveţi muraţi.

înapoi la listă