Tort De Ciocolată, Cireşe Amare, Chilli Şi Mentă

Medie
Medie
Multă

Preparare

Toate ingredientele solide sunt amestecate între ele. Acestea se toarnă ploaie peste toate ingredientele lichide care au fost amestecate foarte bine în prealabil. Se mixează bine, până se obţine o pastă omogenă, brună. Toată pasta se toarnă într-o tavă rotundă de copt, care a fost tapetată cu hârtie de copt.

Se pune la cuptor, la cca 200 g C, până când nu se va mai lua pe scobitoare, la momentul testării. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. După răcire, se taie în trei secţiuni longitudinale, obţinându-se trei discuri de blat.

Crema:

Smântâna se pune la încălzit până ajunge la 70-80 de grade şi apoi se toarnă ciocolata rasă, amastecându-se în continuu, până când se topeşte ciocolata şi se obţine o cremă omogenă. Apoi se toarnă bourbonul, menta verde foarte mărunt tocată, fulgi de chilli, piperul, amaretto, timp în care se amestecă în continuu.

Se aşează în platoul de servire primul disc de aluat, se însiropează cu o treime din cafeaua espresso, se pune crema de ciocolată când încă mai este foarte puţin călduţă şi lichidă, se aşează cireşele tăiate jumătăţi, din nou pe blat… şi aşa mai departe până la ultimul disc de blat. Peste acesta se pune ciocolata rămasă şi se modelează cu grijă. Peste stratul de ciocolată se pun frunze întregi de mentă şi, în mijloc, un boboc de trandafir comestibil.

Poftă bună şi gătiţi cu gust!

înapoi la listă