Tort Napoleon

Medie
Medie
Multă

Preparare

Pentru aluat, se amestecă untul cu zahăr, se încorporează albuşul bătut spumă, smântâna şi votca. Se adaugă făină, cât e necesar. Se obţine un aluat moale, se împachetează şi se lasă la răcit 1-2 h. Pentru cremă, se pune laptele la fiert, se amestecă albuşurile şi gălbenuşurile cu zahăr şi cu vanilie, apoi se adaugă făină şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă puţin lapte, apoi toată compoziţia cu ouă se toarnă înapoi în lapte şi se fierbe până se obţine o cremă groasă. Se ia de pe foc şi se adaugă unt. Se lasă la răcit înainte de asamblarea tortului. Aluatul se porţionează în 16 părţi. Se întind discuri cu diametrul de 18-20 cm şi se introduc în cuptor la 190°C, timp de 6-10 min. Într-o formă de tort, se aşază blaturile coapte şi cremă. Ultimul blat se sfărâmă şi se pune pe suprafaţa tortului.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă