Ton File Picant Cu Langustă Tortellini Cu Spanac Şi Supă De Peşte Afumat Cu Varză Chinezească

Medie

Preparare

400 g de file de ton se curăţă bine şi se porţionează în aşa fel încât să se obţină ca un baton lung cu secţiune rotundă sau pătrată.

Acesta se tăvăleşte într-un amestec obţinut din 2 linguriţe de seminţe de susan, 1 liguriţă de paprika iute, 1 linguriţă piper negru grunjos. Tot acest file se pune la prăjit într-o tigaie unsă cu ulei, nu mai mult de 30 secunde pe fiecare parte.

Unor 2 langustine mari i se taie coada în două longitudinal, se curăţă de intestinul din coadă şi se pune la fiert, împreună cu 30 g de carne de midii, o lingură de sos soia light, o lingură sake, o căpătână de bok-choy sau 200 g spanac proaspăt, într-o supă clară obţinută din fierberea a 100 g de peşte mic afumat şi strecurat. Bock-choy se scoate după 40 sec, midiile după 2 minute iar langustina după 4 minute.

Tot într-o astfel de supă clară de peşte afumat se fierb tortelli cu spanac, se lasă să rămână uşor al dente. În farfurie se aşează întâi bok-choy-ul apoi langustina, tortelli scurse bine, midiile, tonul feliat, desupra acestuia punânduse norii şi 10 g icre de manciuria sau negre.

Cu ajutorul unui polonic sau ibric, se toarnă de jur împrejurul mâncării supa fierbinte în care s-au fiert langustina şi midiile. Înainte de turnarea ei în farfurie i se va mai adăuga 2 fire de ceapă verde tocată şi un sfert chilli rondele.

Poftă bună şi gătiţi cu gust.

înapoi la listă