TV Paprika Logo

Tartă/plăcintă Cu Mere Și Gem De Caise, Cu Garnitură De Piure De Mere

Medie
Ieftin

Preparare

Cu ajutorul unei forme rotunde medii se taie patru cercuri din foietaj, toate având în total cca 300 g. Se curăță de coajă 2 mere, se taie felii, și se pun la călit într-o tigaie neaderentă împreună cu 2 lingurițe de zahăr, o linguriță de gem de caise și 2 lingurițe de miere de albine. Opțional, se poate stinge compoziția cu 10 ml de brandy și se lasă pe foc până când merele capătă o crustă ușor glasată. Toată această compoziție, împreună cu cca 20 g de gem de caise, se așează pe cercurile de foietaj și se pune totul în cuptor, la cca 180-190 grade C timp de 6-8 minute. În tot acest timp, celelalte 2 mere se curăță de coajă, se dau pe răzătoare, se scurg de zeamă (acesta se păstrează) și se pun la foc mic, într-o tigaie, cu un vârf de linguriță de scorțișoară, 2 lingurițe de zahăr și puțină sare. Se amestecă în continuu, și se scade amestecul bine, obținându-se un piure de mere. Se lasă la răcit. În farfurie se așează piureul de mere, apoi tartele călduțe. Tot pe farfurie se așează un păhărel cu sucul de mere păstrat. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă