Tarta Cu Mere Si Gem De Caise Cu Garnitura De Piure De Mere

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Cu ajutorul unei forme rotunde medii se tai patru cercuri din foietaj, toate având în total cca 300 g. Două mere Johnatan se curăţă de coajă, se taie felii, şi se pun la călit într-o tigaie non stick împreună cu 2 linguriţe de zahăr, o linguriţă de gem de caise şi 2 linguriţe de miere de albine,opţional se stinge cu 10 ml de brandy, şi se lasă pe foc până când merele capătă o crustă uşor glasată.

Toată această compoziţie, împreună cu cca 20 g de gem de caise, se aşează pe cercurile de foietaj şi se pune totul în cuptor, la cca 180-190 g C timp de 6-8 minute. În tot acest timp, alte 2 mere Johnatan se curăţă de coajă, se răzuiesc, se scurg de zeamă (acesta se păstrează) şi se pun la foc mic, într-o tigaie, cu un vârf de linguriţă de scorţişoară, 2 linguriţe de zahăr şi puţină sare.

Se amestecă în continuu, şi se scade bine, obţinându-se un piure de mere. Se lasă la răcit. În farfurie se aşează piureul de mere, apoi tartele călduţe. Tot pe farfurie se aşează un shot cu suc de mere obţinut din răzuirea acestora.

Poftă bună şi gătiţi cu gust.

înapoi la listă