TV Paprika Logo

Tartă Cu Mere

Medie
Multă

Preparare

Încălziți cuptorul la 180 de grade sau la treapta 4. Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi. Într-un vas , încălziți zahărul pudră împreună cu 2 linguri de apă și țineți-l pe foc până ce se transformă în sirop. Apoi lăsați-l pe foc până începe să se caramelizeze. Conținutul se amestecă agitând un pic tigaia, nu folosiți o lingură pentru că astfel se va carameliza conținutul. Când conținutul are o culoare maro-aurie se ia tigaia de pe foc și se adaugă untul. Acum vor începe să se formeze mici bășicuțe. Cu ajutorul unei linguri de lemn,se mestecă ușor până ce conținutul devine neted. Acum se adaugă merele și se amestecă ușor în caramel timp de 3-4 minute. Este bine să dați focul mic pentru a nu se solidifica conținutul. Având grijă să nu va ardeți la degețele,încercați să aranjați sferturile de mere într-o spirală sau în cercuri concentrice. Scoateți merele și aranjați-le în tava pentru copt și turnați siropul deasupra. Luați foaia de patiserie și așezați-o peste mere și băgați-o bine de jur împrejurul tăvii. Tava se dă la cuptor pentru 25 de minute sau până ce aluatul devine auriu. Apoi se scoate de la cuptor și se lasă timp de 5 minute înainte de a se răsturna pe un platou adânc. Amestecați zahărul cu 2-3 linguri de brandy de mere și cu smântână și serviți cu tarta fierbinte. Se poate servi și cu înghețată sau cremă de vanilie.

înapoi la listă