Tartă Cu Lămâie

Medie
Medie
Multă

Preparare

Pentru aluat, amestecăm făina, zahărul şi sarea. Fărâmiţăm untul rece şi, cu mişcări rapide, frământăm un aluat elastic din ingrediente (se poate face şi cu robotul). Facem un disc din aluat, îl împachetăm în folie alimentară şi-l punem în frigider. După o jumătate de oră, îl întindem la 3 mm grosime, îl punem într-o formă cu fundul detaşabil, îl împungem şi-l punem pentru încă o jumătate de oră în congelator. Îl coacem în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, până e gata, la 170 de grade. Cât timp se coace aluatul, pregătim crema. Punem untul, amidonul, sarea, sucul de lămâie şi zahărul într-o oală. Topim untul, amestecând continuu, apoi fierbem amestecul încă un minut. Batem gălbenuşurile şi ouăle întregi, adăugăm două linguri din amestecul de unt şi lămâie, apoi punem înapoi totul, în oală. Reducem focul la minimum şi, amestecând continuu, fierbem crema, până când se îngroaşă. O punem într-o farfurie, radem coaja unei lămâi, o acoperim cu hârtie de copt, ca să nu se formeze pieliţă, apoi o răcim. Poate fi pregătită şi cu o zi mai devreme. Umplem blatul răcit cu crema. Punem albuşurile în robot şi începem să le batem. Când deja s-a format spuma, dar încă nu e tare, adăugăm treptat sarea şi zahărul, bătând tare după fiecare porţie de zahăr, ca să obţinem o spumă tare, care poate fi tăiată. Punem spuma într-un poş şi facem forme de trandafir pe crema de lămâie sau întindem spuma cu o paletă de patiserie pe suprafaţa cremei. Rumenim un pic suprafaţa spumei cu o torţă de bucătărie.

înapoi la listă