TV Paprika Logo

Tartă Cu Alune Și Portocale

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se încălzește cuptorul la 180 grade. Făina se cerne într-un castron. Se adaugă untul și se freacă cu făină cu ajutorul degetelor până ce amestecul seamănă cu pesmetul. Se adaugă coaja de lămâie și zahărul și se amestecă bine. Într-un vas separat se bate oul și apoi se adaugă peste făină. Se amestecă până ce se formează un aluat ferm. Se unge o tavă pentru tartă cu diagonala de 23 cm și se pudrează cu făină. Se pune în ea aluatul și se înțeapă cu o furculiță. Se dă la frigider timp de 10 minute. Apoi se scoate și se dă la cuptor pentru 10 minute. Între timp , cu ajutorul mixerului se bat zahărul și ouăle. Mierea și untul se încălzesc într-un vas și apoi se adaugă peste ouă. La final se adaugă sucul și coaja de la o portocală ,alunele și un pic de sare. Se amestecă bine. Acest amestec se adaugă peste tartă și se lasă la cuptor pentru încă 45 de minute. Tarta se servește caldă ,pudrată cu zahăr din plin.

înapoi la listă