Supă Cremă De Morcovi Cu Ghimbir Proaspăt

Ușor
Ieftin

Preparare

Tăiem 1 kg de morcovi în bucăţele mici să se fiarbă mai repede, un ardei gras, o ceapă şi le punem într-o oală cu apă să fiarbă. După ce a fiert, strecurăm legumele. Scoatem ceapa şi ardeiul gras, dar apa o păstrăm. După ce adăugăm 250 de ml de smântână lichidă de gătit şi 80 de gr de unt morcovul fiert se pasează cu blenderul şi se amestecă puţin cu apa în care au fiert iniţial legumele.

Dăm ghimbirul pe răzătoare.

Tăiem bagheta în cubuleţe mici ca să facem croutone din ele. Punem 3-4 linguri de ulei de măsline în tigaie. Adăungăm 7-8 căţei de usturoi şi le prăjim.

La sfârşit adăugăm crutoanele şi ghimbirul proaspăt peste supă.

înapoi la listă