Supă Thailandeză Cu Pui Și Midii

Medie
Medie

Preparare

Într-o cratiță de inox se pun la călit în 50 ml ulei de măsline o jumătate de ardei iute iute, proaspăt, tăiat rondele, 2 cepe tocate fin, o jumătate linguriță paprika (boia) iute. Se lasă 2 minute la foc mare, apoi se adaugă 150 g piept pui tăiat fâșii lungi și 20 midii în cochilie. Când midiile s-au deschis, se adaugă un cățel de usturoi tocat fin și se mai lasă pe foc încă 2 minute. Se stinge cu 50 ml de supă de pui care a fost amestecată în prealabil cu o jumătate de linguriță de sos de pește concentrat, cu o jumătate de lingură de sos de soia light. Se lasă la foc mic cca 6 minute, după care, se adaugă 100 ml de lapte gros de nucă de cocos, 3 fire de tarhon tocat mărunt, sare, piper și se mai lasă să mai dea în 2-3 clocote. Se servește cu cca 100 g de tăiței de orez fierți al dente și scurși de apă, care au fost puși în farfurie înainte de supă. La final, se presară pe deasupra rondele de ceapă verde. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă