Supa De Fasole Cu Peste Afumat

Medie
Medie

Preparare

Peştele se pune la fiert cu ceapa tocată mărunt, foarte puţină sare şi piper mai mult. În supă se adaugă fasolea şi se dă într-un clocot. O treime din ea se scoate din supă şi împreună cu peştele se procesează în blender până când se obţine o cremă fină ca smântâna. Aceasta se toarnă uşor şi treptat peste supa lăsată pe foc şi se amestecă încontinuu astfel încât crema de fasole şi peştele să se desfacă să se încorporeze perfect în supa de fasole. Se obţine o supă densă dar nu cremă. Se adaugă apoi cimbrul, se mai lasă 5 min la foc mic. Supa se aşează în bolul pus împrealabil pe farfurie suport. Deasupra se adaugă rondele fine de ceapă verde. Tot pr farfurie suport se aşează crutoanele de pâine sau pâine prăjită.

înapoi la listă