Supă Cremă De Raci Și Creveți Cu Brandy

Medie

Preparare

Se curăță și fierb în apă cu sare: un crab și 4-6 creveți Tiger mari. Se scoate carnea din zonele cu cea mai mai multă cantitate de carne și se pune deoparte. Restul, cochilii,capetele, etc, se pun la prăjit în 60 ml ulei măsline în care s-au topit 100g unt și s-a prăjit în prealabil o ceapă tocată fin. Se mai adaugă în tigaie 2 căței de usturoi, tăiați rondele, o tulpină de țelină tăiată segmente mari de cca 2 cm și un ardei iute proaspăt, tăiat rondele. Se lasă totul pe foc mediu timp de 5 minute, după care se stinge cu 100 ml de brandy și se amestecă bine. Se adaugă 300 ml de apă, sau apa în care s-au fiert crabul și creveții, și 2 lingurițe pline cu sos concentrat de pește, se dă la foc mic, și se lasă la scăzut, până la 1 din cantitatea inițială. După ce a scăzut sosul, se adaugă 100 g de smântână proaspătă și grasă și se amestecă în continuu la foc mic. Se mai lasă 3-4 minute pe foc, după care tot conținutul se răstoarnă într-un blender și se mixează până se obține o supă-cremă. Se pune în farfurii sau boluri, după care, deasupra se adaugă carnea de crab și creveți, cât să plutească și se mai asezonează cu 10 fire de chives, mărunt tocate. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă