Supă Cremă Cu Conopidă Cu Busuioc Pentru 4 Pers

Ușor
Ieftin

Preparare

Se taie prazul felii, se căleşte într-o tigaie cu unt şi cu o lingură de ulei de măsline şi cu un căţel de usturoi. Se adaugă conopida ruptă în bucăţele şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă apă, se sărează şi se fierbe acoperit 20 min până legumele devin foarte fragede. Se lasă apoi la răcit şi se mixează cu apa în care a fiert. Se pune crema obţinută în cratiţă, se adaugă smântâna, laptele, roşiile tăiate cuburi şi busuiocul, apoi se fierbe încă câteva min. Feliile de pâine se taie în bucăţele mici, se pun într-o tigaie în cuptor, împreună cu cimbrul, ulei de măsline şi după gust usturoi. Supa cremă se serveşte cu crutoane şi arpagic.

înapoi la listă