Spiced Mix Laksa

Preparare

În 60 ml de ulei de măsline bine încins, se pun la prăjit 80 g de carne macră de vită și 80 g piept de pui, ambele tăiate fâșii lungi . După ce carnea și-a schimbat culoarea se ia de pe foc și se pune deoparte. În același ulei se pun la prăjit 8 creveți Tiger sau Banana, 8 midii în cochilie, unde se prăjesc resturile rămase de la creveți. Se mai pun și 2 cepe tocate mărunt, se lasă să se călească un pic, după care totul se stinge cu 150 ml apă, se adaugă un cățel de usturoi tăiat rondele, o jumătate de ardei ardei iute tăiat rondele, 2 linguri de sos de soia, o linguriță de sos thailandez concentrat de pește și două linguri de sos de stridii și se lasă să scadă, până ce totul ajunge la jumătate din cantitatea inițială. Într-o altă cratiță se pun la prăjit 200 g pastă de Laksa sau 300 g conservă ingredient de Tom Yum. Când începe să sfârâie, se stinge cu sucul de la 2/3 de lime și supa obținută mai devreme. Se adaugă 8 bile de pește sau 80 g file pește alb, carnea de vită, cea de pui, cozile de creveți, midiile, surimiile, 1 ardei ardei iute proaspăt rondele, și se adaugă 200 lapte gros de nucă de cocos, un bok-choy tăiat în două și se mai ține pe foc mic încă 10 minute. Se servește cu tăiței Hokkien cu ou sau tăiței de orez, care au fost fierți separat și scurși de apă. Deasupra supei se presară rondele de ardei iute si frunză de ceapă verde fin tocată. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă