Spagetti Cu Creveți Si Midii

Medie
Medie

Preparare

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, până ce devin al dente. Între timp, creveții se pun la prăjit în uleiul de măsline încălzit. Se adaugă ardeiul și usturoiul tăiat rondele. Se lasă 3-4 minute, la foc mic și apoi se stinge cu vinul alb. Apoi se lasă să scadă timp de 2 minute, la foc mare și se adaugă untul și trei sferturi din cantitatea de pătrunjel, tocat nu foarte mărunt, sare și piper. Când untul s-a topit, se adaugă imediat sosul obținut prin mixarea în blender a roșiilor decojite cu ulei de măsline, sare, piper și busuioc verde, și apoi pastele fierte al dente, scurse de apă. Se așează în farfurie și se presară pătruunjelul rămas și parmezanul ras foarte fin. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă