TV Paprika Logo

Somon La Grătar Cu Avocado, Roșii Uscate La Soare Și Rucola

Medie

Preparare

Pentru a prepara sosul puneți roșiile uscate în mixerul de bucătărie împreună cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, pudra de chili și frunzele de busuioc proaspăt. Mixați-le pentru aproximativ un minut până când mixtura prinde o textură omogenă. Asezonați cu sare și piper. Tăiați fiecare file de somon în 3 bucăți. Încălziți o tigaie de tip grătar. Asezonați somonul si ungeți-l cu ulei de măsline, apoi așezați bucățile de somon pe tigaia încinsă foarte bine. Dați focul mai încet și lăsați la făcut pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte până când prinde o culoare maro-aurie. Luați tigaia de pe foc și presărați peste somon puțin suc de lămâie. Pentru a servi, tăiați fiecare bucată de avocado și îndepărtați sâmburele, iar apoi curățați cu grijă coaja. Presărați puțin din dressing în centrul fiecărei plante și așezați 1 dintr-o jumătate de avocado în centru. Aranjați trei bucăți de somon pe marginea fiecărei farfurii. Presărați rucola și puțin dressing peste.

înapoi la listă