Saramură De Șalău Și Legume Pe Grătar

Ușor
Medie

Preparare

Se pun pe grătar 50 de grame dovlecei rondele, 50 de g felii roșii, 50 g conopidă bucățele și se lasă la rumenit. Când acestea s-au făcut, se pun imediat, fierbinți cum sunt într-o cratiță cu capac, în care s-a încălzit în prealabil cca 40 g ulei extravirgin de măsline, împreună cu 100 g fasole păstăi, 2 căței de usturoi și doi ardei iuți.

Se adaugă un litru de apă și se lasă la fiert cca 20-25 de minute. La final în saramură se adaugă 3-4 fire de pătrunjel tocat. 400 g de file șalău se pun pe grătar după ce s-a masat puțin cu ulei, sare și piper.

Se lasă pe grătar până când acesta obține o textură elastică, ușor cauciucată. Se așează în farfurie legumele și apoi deasupra fileul de șalău peste care se toarnă ușor saramura.

înapoi la listă