Sandviş Vietnamez Banh Mi Cu Pate De Ficat

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Pentru prepararea pateului, cuptorul se va preîncălzi la 150 de grade. Ficatul de pui curăţat se pune în mărunţitor şi se va mărunţi până când se obţin bucăţi mărunte. Într-o oală mare, se va amesteca cu carnea tocată de porc, ceapa tăiată mărunt, usturoiul tocat pastă, condimentele, sarea şi piperul proaspăt măcinat. Compoziţia se va turna într-o formă pentru copt pâine de 20×30 cm şi căptuşită cu o folie, apoi se va aşeza într-o tavă. Tava va fi umplută cu apă fierbinte până la 2/3 ale formei de copt. Amestecul va sta la aburi aproximativ 1,5 ore, până când se face. Pateul va fi lăsat la răcit, apoi, înfăşurat într-o folie de aluminiu, se va pune în frigider pentru o noapte, ca să fie mai uşor de tăiat felii. Pentru prepararea morcovilor, se pun la fiert într-un vas mic zahărul, apa şi oţetul, până când zahărul se dizolvă total. Se va lăsa să se răcească puţin, apoi se vor adăuga morcovii tăiaţi fâşii subţiri şi se lasă cel puţin o jumătate de oră sau o noapte. Pentru maioneză, se va bate gălbenuşul cu un robot de bucătărie până se obţine o culoare albă, se adaugă uleiul picătură cu picătură, apoi, smântâna şi zeama proaspăt stoarsă de limetă. Ceapa roşie se taie în felii foarte subţiri. Carnea de pui se taie felii subţiri, oasele se vor scoate. Castravetele se taie fâşii subţiri cu un cuţit pentru curăţat legume. Prepararea sandvişului: pe partea de jos a baghetei tăiate în două se pune maioneză, apoi un strat de pate de ficat, peste care se pun trei-patru felii de castraveţi, puţină verdeaţă de coriandru, câteva felii de ceapă roşie, două linguri de morcovi strecuraţi şi, după gust, ardei iute. La suprafaţă se va aşeza carnea de pui tăiată felii subţiri, maioneză şi, la sfârşit, partea de sus a baghetei.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă