Risotto Cu Cremă De Urzici

Ușor
Ieftin

Preparare

Dăm în clocot 500 de gr de urzici, în apă sărată. În ulei de măsline călim usturoi şi un ardei iute tăiat mărunt. Călim şi cantitatea de urzici în acest ulei câteva secunde. Într-o oală pregătim nişte ursturoi călit în ulei de măsline, un cartof tăiat în bucăţele. Adăugăm jumătate din cantitatea de urzici, 500 de ml de supă vegetală şi punem totul la fiert. Când cartoful e fiert adăugăm 2 linguri de nuci, 200 de ml de lapte şi 2 linguri de smântână şi trecem totul prin blender.

Pentru risottotto călim în ulei de măsline o ceapă tocată, adăugăm şi cealaltă parte din cantitatea de urzici şi 160 de gr. de orez risottotto. Treptat adăugăm un litru de supă vegetală. Când orezul este gata mai punem puţin unt şi 2 linguri de parmesan ras amestecând în continuu. Condimentăm cu sare şi piper.

La final se pune puţin din risottotto peste crema de urzici şi se ornează cu nuci.

înapoi la listă