Risotto Cu Ciuperci Şi Trei Feluri De Brânză

Medie
Medie

Preparare

Tăiem ceapa şi cei 2 căţei de usturoi. Punem ceapa mai întâi puţin la călit în 80-100 de gr de unt apoi adăugăm şi usturoiul. Tăiem cubuleţe 250 de grame de ciuperci de trei feluri diferite. Punem o parte din ciuperci în tigaie, cealaltă parte utilizăm mai târziu.

După 1 minut adăugăm în tigaie 160 gr de orez special pentru risotto. Prăjim un pic orezul. Adăugăm 200 de ml de vin alb demisec şi începem să amestecăm cu restul ciupercilor, împreună cu puţină sare şi piper. Adăugăm treptat, 500 de ml de supă de legume, amestecând în permanenţă.

Când risotto este aproape gata adăugăm 100 de ml de smântână lichidă pentru gătit, 50 de gr parmesan, 50 de grame de caşcaval şi 50 de grame de ementaler.

După ce servim mai radem parmesan peste şi punem puţin pătrunjel tăiat mărunt.

înapoi la listă