Risotto Cu Creveți

Preparare

Într-o oală, în 2 linguri de ulei de măsline, se călește usturoiul tocat mărunt și o parte din pătrunjel tot tocat mărunt. Se adaugă un pic de apă caldă, apoi creveții. După ce creveții se colorează un pic, se sărează și se piperează după gust și se adaugă un pic de vin alb. După ce vinul s-a evaporat, se adaugă roșiile tăiate sferturi și ardeiul iute. Se mai adaugă un pic de apă caldă să se formeze un fel de supă și se lasă le fiert, acoperit cu un capac. Într-o tigaie sa pun 2 linguri de ulei de măsline și se călește ceapa tăiată foarte subțiri. Într-o altă tigaie, separat, se prăjește orezul un pic, apoi se adaugă la ceapa călită. Se stinge compoziția cu vin alb. După ce vinul alb s-a evaporat, se adaugă treptat cu un polonic, apă fierbinte, aprox de 300 ml și când incepe să fierbe se adaugă peste ea compoziția cu creveți. Spre sfârșit se mai adaugă un pic de pătrunjel și dacă e cazul se asezonează cu sare și piper.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă