Ravioli De Urdă, Cu Ratatouille De Vinete

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se prepară pastele de casă: într-un castron, se bat bine ouăle și 2 linguri de ulei. Într-un bol încăpător, se adaugă făina, iar în centrul ei se toarnă ouăle și câtă apă este necesară pentru a forma un aluat. Se frământă 8 – 10 minute, până devine elastic, se lasă la odihnit 30 de minute. În acest timp, se prepară umplutura: vinetele și roșiile tocate mărunt se călesc cu unt, într-o tigaie, apoi se amestecă – într-un castron – cu urda. Se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat pe blatul de lucru înfăinat, care se taie în pătrățele. Fiecare pătrat se umple cu o linguriță de umplutură, se lipește bine (puteți folosi apă/alt ouă bătut și o furculiță, pentru margini) în formă de triunghi și se fierb în apă clocotită. Se scurg bine, se transferă într-o tigaie și se adaugă deasupra sos de roșii și parmezan. Se călește câteva minute și se servește.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă