Rață Confiată Pe Tartă De Praz Sau Ceapă, Cu Consome De Rață Si Ciuperci Shitake.

Preparare

Consome-ul se face primul, prin fierberea în 500 ml de apă a tuturor ingredientelor menționate la consome, mai puțin ceapa verde și ciupercile shitake. Când supa a ajuns la trei sferturi din cantitatea inițială, aceasta se strecoară, se păstrează zeama și se pune din nou la fiert cu ciupercile shitake. Se lasă să fiarbă până ajunge la jumătate din cantitatea inițială (250 ml). Se ia de pe foc și se adaugă ceapă verde tocată. Pulpa de rață confiată se pune la prăjit în 30 ml ulei măsline, la foc mare. Se prăjește până ce are o crustă crocantă. Cu ajutorul unei forme rotunde se taie foietajul și peste el se pune prazul rondele, călit în prealabil în ulei și caramelizat în miere. Se pune la cuptor cca 8 minute. Pe platou se va pune întâi tarta, peste ea se va așeza pulpa de rață, apoi sosul. Sosul se face prin adăugarea untului în tigaia în care s-a prăjit carnea, împreuna cu vinul roșu și cu merișoarele. Acestea se țin pe foc până se obține un sos vâscos. Pe același platou, într-un vas acoperit se așează și consome-ul. Poftă bună și gătiți cu gust!

înapoi la listă