Ruladă Cu Frişcă Bătută

Medie
Medie
Multă

Preparare

Albuşurile se bat spumă, cu sare. Într-un bol se amestecă alunele cu făină albă şi amestecul se încorporează în spuma deasă. Tava se tapetează cu hârtie pentru copt, se unge cu ulei şi se întinde aluatul. Se presară cu zahăr pudră. Se pune în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru exact șapte minute. După ce se scoate din cuptor, se lasă câteva minute. Se scoate prăjitura pe o hârtie de copt curată şi se îndepărtează hârtia cu care s-a copt. După aceea, se rulează şi se lasă la răcit. Frişca lichidă se bate spumă cu întăritor de spumă. Rulada se desface, se unge (se poate presăra cu alune măcinate sau întregi) şi se rulează din nou. Se poate orna cu frişcă bătută şi cu alune.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă