Prăjitura Regina Maria

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se face primul blat din 5 ouă se mixează albuşele cu 5 linguri de zahăr, se pun pe rând cele 5 gălbenuşe, 5 linguri făină şi un pachet praf copt. Se rade o lămâie mică şi se amestecă cu compoziţia. Se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor la 150 C aproximativ 15 min. Până blatul se răceşte se face crema. 6 gălbenuşe se freacă cu 250 g zahăr şi 2 linguri de cacao în bain marie, apoi se lasă la răcit. Se freacă 200 g unt cu 50 g zahăr pudră şi se amestecă cu crema de cacao. Acum preparăm al doilea blat: 6 albuşuri se mixează cu 200 g zahăr se adaugă 250 g nucă măcinată, 2 linguri de făină şi un pachet praf de copt. Se pune la cuptor la foc mic, 150 C, 20 min. Pe primul blat se pune o parte din cremă, apoi blatul cu nucă şi crema rămasă, iar deasupra se pune un strat de nuci caramelizate.

înapoi la listă