Plăcintă Pe Piatră

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Într-un castron se pun 1 kg făină cernută şi o linguriţă de sare. În făină se pun 10 g drojdie dizolvată în puţin lapte. Se toarnă încet o cană cu lapte călduţ, se încorporează 2 ouă întregi, 2 gălbenuşuri şi se mai adaugă 100 g zahăr. Se frământă aluatul, se adaugă 2 linguri de ulei şi se frământă întontinuare până se obţine un aluat bun. Se lasă la dospit 1 oră. Între timp se prepară umplutura: 800 g urdă se fărâmiţează cu furculiţa şi se încorporează 2 ouă, zahăr şi mărar după gust. După ce aluatul e dospit se ia din el cu mână şi se modelează cu făcăleţul. Se pune peste el umplutura, se împătură şi se întinde din nou. Se pune pe piatră încinsă pe sobă, se întoarce de pe o parte pe cealaltă şi se unge cu untură.

înapoi la listă