Pulpă De Pui Cu Sote De Spanac Și Roșii Coapte

Medie
Medie

Preparare

Patru pulpe superioare de pui se pun la marinat timp de 20 de minute într-o lingură de miere de albine, o linguriță de zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, sare și piper.

Carnea marinată se pune la cuptor cu tot cu marinata în care a stat. Din când în când se adaugă apă și se lasă la cuptor până când carnea capătă o crustă lucioasă brună. O jumătate de kg de spanac curățat se opărește în apă clocotită și se scurge.

Într-o tigaie se pune la călit o jumătate de ceapă tăiate julien și un cățel de usturoi rondele fine, într-o lingură de ulei floarea soarelui încins. Când acesta se călește ușor, se adaugă o lingură de paste de tomate și se amestecă tot timpul. Se stinge cu 50 ml ceapă după care se adaugă spanacul opărit, sare piper și zeama de la un sfert de lămâie. Se lasă la scăzut la foc mare. Când a scăzut, se ia de pe foc și se adaugă un ou bătut bine în prealabil, amestecând tot timpul pentru a evita coagularea instantanee a oului. Acesta se pune prima în farfurie după care rondele de felie de pâine prăjită și din nou spanac.

Peste acestea se pune pulpa de pui care a fost dezosată, iar lângă roșiile făcute pe grill.

înapoi la listă