Pui Prăjit Cu Salată Coleslaw

Medie
Medie
Multă

Preparare

Puiul se tranşează. Pulpele şi pieptul se taie în două-trei bucăţi. Pielea nu se scoate. Chefirul se amestecă cu puţin sos tabasco şi cu sare, iar în acest amestec, se pune la marinat carnea cel puţin 60 de minute, dar poate sta chiar şi 12 ore. Se pune sare în făină, se condimentează cu boia, oregano, piper de Cayenne. Bucăţile de carne scoase din chefir se dau prin făină, ouă şi pesmet şi se pun la prăjit în baie de ulei fierbinte, timp de zece minute, până devin aurii. Se pun în cuptorul preîncălzit la 160°C şi se prăjesc 35-40 de minute, cu bucăţi de unt puse pe deasupra. Un gălbenuş se amestecă cu muştar, se adaugă ulei în fir subţire şi se face maioneză cu amestecare continuă. Se adaugă smântână, se condimentează cu sare, zeamă de lămâie, zahăr pudră, oţet de mere şi piper. Varza se taie fâşii înguste, se adaugă castraveciorii şi morcovii raşi, apoi se amestecă cu sosul şi se serveşte alături de carnea de pui prăjită.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă