Prăjitură De Mouse De Ciocolată Cu Liqueur De Cafea, Merisoare Si Stafide

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se face întâi aluatul mixându-se 250 g făină, o lingură sare, 2-3 linguri zahăr şi 150 g unt rece până se obţine o compoziţie ca nişte firimituri. Pentru omogenizare se adaugă o lingură de oţet, 3-4 linguri de apă, ambele foarte reci, în aşa fel încât să se obţină o pastă fermă şi maleabilă. Se întinde aluatul într-o tavă rotundă non-stick tapetându-se cu hârtie de copt. Se pune mai întâi la frigider pentru 15-20 de min şi apoi în cuptor la 190 grade C timp de 20 min. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit la temperatura camerei. Musul, se bat 300 ml frişcă cu 100 g zahăr pudră. La bain marie se pun 60 ml de smântână până când aceasta ajunge la 60-70 grade C. Se toarnă în ploaie 600 g ciocolată menajeră apoi 30-40 ml lichior de cafea şi 10 ml concentrat de cafea amestecându-se încontinuu până când ciocolata se topeşte şi compoziţia se omogenizează. Când aceasta capătă un luciu deasupra se ia de pe foc şi se lasă să se răcească atât cât să poată fi turnată. Se toarnă ciocolata peste frişcă şi se omogenizează. Aceasta se toarnă în forma de aluat fraged care a fost scoasă din tavă şi în care s-au presărat merişoarele şi stafidele în prealabil. Se pune la frigider pentru 15 min după care se serveşte.

înapoi la listă