Piept De Raţă Transfusion

Medie
Medie
Medie

Preparare

1,5 l de bere Transfusion (bere IPA cu grepfrut) se fierbe până scade la 0,5 l.

Se caramelizează puţin zahăr, se adaugă două portocale descojite, ghimbir ras, un pic de cuişoare şi puţină zeamă de portocale. Se fierbe ca să scadă cât mai mult zeama, apoi se amestecă cu ajutorul unui mixer vertical. După aceea, se adaugă concentrat de bere după gust şi se pune la fiert până când se ajunge la consistenţa unui sos.

Se crestează pe diagonală pielea pieptului de raţă, până la stratul de carne, obţinându-se astfel carouri.

La piper se adaugă boia iute, cu care se presară pieptul de raţă şi se pune în afumătoare la 120 de grade, cu pielea în jos.

Când în interior atinge 55 de grade, se unge cu sos şi se pune înapoi încă cinci minute. Se scoate, se lasă la odihnit, apoi se taie felii subţiri şi se unge cu sos. Se serveşte pe pat de salată.

înapoi la listă