Piept De Pui În Aburi În Saramură De Sos De Stridii Și Cu Carnitura De Ciuperci Sitache Și Porcinii

Preparare

400 g de piept de pui se porţionează, se asezoniază cu piper gunujos pe singură parte, cea superioară, apoi se pune într-un stimur chinezesc sau o sită de scurgere clasică, şi se lasă la abur timp de 30 min când carnea din interior devine fragedă şi cremoasă. La jumătatea preparării puiului în stimur se adaugă şi o căpăţână de boccioi tăiată în două şi 100 g spanac proaspăt.

În timpul acesta, se pune 150 ml de apă la fiert împreună cu o lingurişă de sos de soia dark, o jumătate de linguriţă sos de peşte tailandez, o linguriţă de sos de stridii, o jumătate de chilli proaspăt tăiat rondele, şi curăţat de seminţe, şi piper grunjos. Se lasă să scadă o treime din cantitatea iniţială a saramurii obţinut.

Într-o tigaie în 3 linguri de ulei încins se pun la prăjit un sfert de ceapă albă,medie tăiată julien, 200 g bureţi galbeni tăiaţi jumătăţi, 200 g ciuperci sitache întregi se lasă la călit 10 min, se scot cam 3-4 bucăţi din fiecare fel de ciuperci din cratiţă şi se pun deoparte. Restul compoziţiei se lasă pe foc şi se stinge cu 40 ml vin alb sec.

Se adaugă sare, piper, se mai dă într-un clocot şi se pune totul la mixat în blender până ce se obţine o pastă fină şi dens. Aceasta se aşează în mijlocul farfurii adânci cu ajutorul unei forme circulare peste care se aşează carnea, boccioiul şi spanacul.

Se asezonează cu macriş de baltă sau cresină. Pe lângă tot acest ansamblu se pune saramura de soia şi sos de stridii.

înapoi la listă