Pene Cu Sos De Vin, Şuncă Presată Şi Ciuperci

Ușor
Ieftin

Preparare

Se pun la fiert 300 g de pene în apă clocotită cu o lingură de sare. În tot timpul acesta se face sosul, într-o tigaie non-stick, în 20 ml de ulei floarea soarelui încins se pun la călit 6 ciuperci tăiete secţiune verticală, şi 100 g şuncă tăiată, presate cubuleţi,se stinge cu 60 ml vin alb sec, se lasă să se evapore tot alcoolul se adaugă 4 linguri de smântână de gătit, şi o lingură şi jumătate de pastă de tomate amestecându-se încontinuu.

Se adaugă sare, şi puţin mai mult piper proaspăt măcinat. Penele scurse de apă se pun peste sos şi se amestecă bine pentru omogenizare.

Se aşează într-o farfurie după care se presară 3 fire de pătrunjel bine tocat şi cca 20 g de parmezan ras foarte fin.

înapoi la listă