Păstrăv Cu Legume În Aburi Şi Sos Beurre Blanc

Medie
Medie

Preparare

Păstrăvul se sărează şi împreună cu legumele,în afara cepei se pun într-o sită deasupra unui vas cu apă clocotită. Peste acestea se pun busuiocul, oregano, sarea şi piperul. Se acoperă cu capac şi se lasă la pătruns timp de 20 de min. În acest timp se face sosul beurre blanc. Vinul, oţetul şi ceapa fin tocată se pun la fiert într-o crăticioară până când compoziţia ajunge la 2-3 linguri în cam 15 min. Imediat după acest timp se toarnă untul rece tăiat cubuleţe şi se amestecă în permanenţă cu un tel în aşa fel încât să se transforme într-un sos cremos alb gălbui. Pe o farfurie întinsă rotundă se aşează mai întâi legumele făcute la abur, peştele peste ele, apoi pe deasupra sosul beurre blanc şi picături de ulei de măsline.

înapoi la listă