Pastilla De Pui

Medie
Ieftin
Medie

Preparare

Ceapa tăiată mărunt şi verdeaţa de pătrunjel se călesc în ulei încins. Se adaugă curcuma, sare, piper, scorţişoară şi puţin şofran. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucăţi mai mari, se lasă la prăjit câteva minute, apoi se adaugă apă şi se fierbe totul. Carnea se pune deoparte, pentru răcit. Zeama condimentată se amestecă cu ouă. Trebuie obţinută o consistenţă de omletă. Migdalele se prăjesc, se amestecă cu zahăr pudră şi cu zeamă de portocale. Se unge cu unt un bol de porţelan sau de sticlă de Jena, se căptuşeşte cu un strat de foitaj, apoi iar se unge cu unt. Se adaugă carnea de pui tăiată bucăţi şi condimentată cu scorţişoară şi se acoperă cu încă un strat de foitaj. Se adaugă amestecul cu ouă şi se acoperă cu un nou strat de foitaj. Se unge cu unt şi se presară cu migdalele amestecate cu zahăr pudră şi cu portocale. Cu aluatul rămas pe dinafară, se acoperă totul, se unge cu unt şi se pune în cuptor la 160°C, timp de 30-40 de minute.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă