Pastel De Nata

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Pentru umplutură, se pun la fiert zahăr, apă, batonul de scorţişoară şi câteva felii de coajă de lămâie. Se lasă până la 100°C, verificând cu un termometru. Făina se amestecă bine cu 50 ml de lapte, iar laptele rămas se pune la fiert cu miezul de la o păstaie de vanilie. După fierbere, se adaugă la amestecul făcut cu făină, apoi se adaugă în fir subţire şi siropul de zahăr şi se amestecă timp de zece minute, pentru a se răci. Amestecând încontinuu, se adaugă gălbenuşurile. Se acoperă şi se pune deoparte. Cuptorul se încălzeşte la 280-290°C. Aluatul se introduce în forme de brioşe, prin apăsare. Formele se umplu trei sferturi cu cremă, după care se pun în cuptorul fierbinte, pentru 8-10 min. Se pot forma mici pete negre la suprafaţă. La servire, se presară cu zahăr şi cu scorţişoară.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă