Papricaș De Somn Cu Găluşte Cu Mărar

Medie
Medie
Multă

Preparare

Prăjim slănina tăiată în cubuleţe, apoi călim ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat în grăsimea rezultată. Luăm tigaia de pe foc, adăugăm boia dulce, completăm cu puţină apă, după care condimentăm cu sare, piper şi chimen măcinat. Fierbem supa până când scade, în două-trei etape. Între timp, tocăm mărunt mărarul şi îl amestecăm cu aluatul preparat din făină, ouă şi apă. Rupem găluștele în apă clocotită cu sare, după care le strecurăm şi le ţinem la căldură. Adăugăm ardeiul tăiat în bucăţi şi fileul de somn tăiat în cuburi mari la baza de papricaş şi lăsăm totul să fiarbă câteva minute, apoi adăugăm şi roşiile. La servire, vom aşeza găluștele în farfurie, lângă papricaşul de somn.

înapoi la listă