Paella Mexicană, Cu Pui, Creveți, Midii Și Choriso

Medie
Medie

Preparare

Într-o tigaie mare, în uleiul de măsline încins se pun pulpele de pui la călit cu capac. Se lasă până când acestea au căpătat o culoare brună, rumenă. Se scot din ulei și în aceleași tigaie se pun feliile de choriso prăjit și ceapa tocată mărunt.

Când acestea încep să se prăjească se adaugă sosul obținut din darea prin blender a roșiei coapte împreună cu ardeiul kapia copt și oregano. Se ține pe foc iute până când uleiul e aproape să se separe de masa roșie creată. Se adaugă imediat untul , se topește și se pune orezul la călit împreună cu paprika iute, chiliul rondele, usturoiul, ardeiul kapia tocat mărunt. Se amestecă în continu, iar când orezul devine sticlos, se adaugă supa de pui, tequila și se lasă la fiert.

Când orezul încă este puternic, al dente, se adaugă carnea de pui, midiile, creveții, șofranul, se echilibrează de sare și piper și se mai lasă aproximativ încă 10-15 minute , la foc mic, acoperit cu capacul, timp în care se fac midiile și creveții.

înapoi la listă