Pachețele De Cartofi Dulci, Umplute Cu Gem De Roșii Cherry, Brânză Roquefort Și Carne De Vită Tocată

Preparare

Carnea de vită se pune la călit în 30 ml ulei încins de măsline. Se stinge cu 20ml sos Worchester și se adaugă sos barbecue, sare și piper. Se lasă să se pătrundă și să devină o compoziție densă și se ia de pe foc. Într-o altă crăticioară se pun la călit în 20 ml ulei vegetal încins 10 roșii cherry tăiate sferturi. Se adaugă apoi 20 ml miere de albine și două linguri de apă și se lasă la scăzut, până se obține un gem. Se adaugă sare și ceva mai mult piper. Din patru cartofi dulci se porționează 4 paralelipipede de lungime cam 8-10 cm. Din aceste paralelipipede se taie de pe partea lungă o felie subțire care va constitui capacul pachetului de cartof. Partea rămasă a paralelipipedului, corpul, va fi scobită, obținându-se o cutiuță. Aceasta va fi umplută cu carnea de vită călită, cu gemul de roșii cherry și cu cca 80 g de brânză Roquefort (2 pers/4 pachețele). Cutiuța de cartof se va acoperi cu capacelele obținute înainte, se vor lega cu frunze de ceapă verde care au fost în prealabil opărite și se vor pune la prăjit în baie de ulei încins timp de 5 minute. Se scot pe șervețele pentru a se elimina tot uleiul. Cu părțile de cartofi rămase din construirea pachetelor se face un piure cu sare și piper și cubulețe călite din cca 1 ceapă albă, medie. În farfurie se vor așeza 2 felii fine de proschiuto crudo, peste ele piure-ul și peste piure pachețelele de cartofi, dispuse vertical. Prin farfurie se vor arunca firicele de cressin. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă