Prăjitură Înţepată Cu Lingura De Lemn

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Se unge cu ulei o tavă adâncă şi se presară cu făină. După aceea, într-un bol, se amestecă făină, zahăr, praf de copt, apoi se adaugă ouă, ulei, lapte şi se amestecă cu o lingură de lemn. Aluatul preparat se toarnă în tavă şi se pune în cuptorul încălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, până capătă o culoare aurie la suprafaţă. Înainte să se scoată din cuptor, se verifică cu acul. Până se coace prăjitura, se pregăteşte sosul. Într-o cratiţă se topeşte unt, se adaugă zahăr, rom, pudră de cacao şi, amestecând continuu, se face un sos omogen. După coacere, prăjitura se va înţepa cu vârful lingurii de lemn, pentru a se obţine mici găuri. Se toarnă sosul deasupra, se presară cu fulgi de cocos şi se lasă la răcit.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă