Mere Pane Cu Scorţişoară, Nucă Şi Îngheţată Cu Vanilie

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Merelor li se scot cotoarele, apoi se taie 4 rondele mai groase,care se trec prin scorţişoară, făină şi oul bătut cu zahăr. Acestea, se pun la prăjit într-o tigaie în ulei bine încins la foc mediu timp de 3-4 min în aşa fel încât să se obţină o crustă crocantă şi aurie. Fructele de pădure se pun într-o tigaie cu o lingură de ulei foarte bine încins şi se lasă la călit cu zahărul timp de 5 min. Toată compoziţia se pune în blender şi apoi se mixează până se obţine un sos uşor vâscos. Pe o farfurie întinsă mare şi rotundă se aşează 2 rondele de măr, peste ele se aşează nuca pisată, zahăr pudră şi 2 linguri îngheţată de vanilie, se ornează cu topping de fructe de pădure şi frunzuliţe de mentă.

înapoi la listă