Legume Chinezeşti, Sotate Cu Orez Cu Un Sos Dulce Acrişor

Medie
Medie

Preparare

Tocăm 2 ardei graşi, 200 de gr de broccoli, 2 castraveţi, 1 morcov şi o ceapă în fâşii subţiri.

Pentru sos punem puţină ceapă la călit în 40 de ml de ulei de porumb. Când se căleşe adăugăm 2 linguri de zahăr brun. Ca să nu caramelizăm zahărul adăugăm puţină apă. Amestecăm şi punem 150 de gr de pastă de roşii şi 2 linguri de oţet balsamic. Condimentăm cu puţină sare şi piper. La final adăugăm câteva seminţe de susan în sos.

Legumele se prăjesc toate împreună în 50 de ml de ulei de porumb şi 2 căţei de usturoi. Le condimentăm cu sare şi piper.

Fierbem al dente 300 de grame de orez alb. Punem orezul pe farfurie apoi aşezăm legumele şi la final sosul dulce acrişor.

înapoi la listă