Linguinii Cu Dovlecei Și Cu Pesto De Spanac

Medie
Medie

Preparare

Linguini se pun la fiert în apă cu sare, până ce devin ușor al dente. În tot timpul acesta, într-un blender se pun 100 g spanac din conservă, 3 fire busuioc, 30 ml ulei de măsline, 5-6 alune coapte, 80 ml smântână vegetală, sare și piper. Se mixează ingredientele până la obținerea unei paste omogene, verzui și catifelate. În paralel, într-o tigaie se încing cca 50 ml de ulei de măsline, în care se călesc 80 g dovlecei tăiați precum tagliatelele, 20 g dovlecel (coajă) dată prin blender nu foarte fin și 3-4 căței de usturoi tăiați rondele subțiri. Se lasă pe foc 2-3 minute și apoi se adaugă pesto-ul de spanac și un pic de parmezan dat pe răzătoarea mică. Se scurg pastele și se adaugă peste sos, încorporându-le. Se așează în farfurie și se servesc cu parmezan și 3-4 fire de pătrunjel tocate mărunt. Poftă bună, și gătiți cu gust.

înapoi la listă