Gravet Laks (Somon Marinat)

Ușor
Scump
Scăzut

Preparare

Fileul de somon se taie în două pe mijloc, apoi se amestecă sarea, zahărul şi piperul. O treime din acest amestec se pune într-un bol în care se va aşeza fileul de somon cu pielea în jos. Se presară deasupra mărar mărunţit şi coajă de lămâie şi se adaugă a doua treime din amestecul de condimente. Se aşază şi a doua bucată de peşte cu carnea în jos şi se acoperă cu condimentele rămase. Se înveleşte cu o folie şi se pune la marinat în frigider, sub greutate, pentru una-două zile. Gălbenuşurile se amestecă bine cu ulei, se adaugă muştar şi puţin oţet. Se adaugă sare şi puţin zahăr. Cu acest sos se va servi somonul scos din marinadă, curăţat şi tăiat felii subţiri.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă