Găluşte De Cartofi Cu Carne De Peşte

Medie
Medie
Medie

Preparare

Cartofii fierţi şi răciţi se dau prin răzătoare, se amestecă cu făină, untură, două gălbenuşuri şi un praf de sare. Jumătate de ceapă albă se căleşte în puţin ulei, apoi se aşază peste carnea de cod tăiată bucăţi. Se adaugă sare şi piper. Se adaugă ardeii marinaţi şi tăiaţi mărunt, apoi se lasă la răcit. Aluatul de cartofi se întinde, se taie pătrăţele, iar în mijloc se pune puţină umplutură cu carne de peşte. Se acoperă cu aluat şi se formează găluşte. Se dau prin pesmet şi se pun la prăjit pentru câteva minute în ulei nu prea fierbinte. Între timp, se prăjesc ardeii iuţi tăiaţi mărunt şi usturoiul împreună cu ceapa rămasă. Se adaugă roşiile la conservă şi puţină apă. Se adaugă sare, piper, scorţişoară, oregano, zeama de la o portocală şi puţin zahăr. Se lasă la fiert, apoi se face pastă. Găluştele prăjite se vor servi cu acest sos.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă