File De Curcan Cu Sos De Citrice Cu Mere Dulci – Acrişoare

Medie
Medie

Preparare

Se taie 300 de gr de piept de curcan în felii.Se condimenteaza cu sare, piper, o răzătură de lămâie şi una de portocale. Stoarcem peste pieptul de curcan puţin suc de portocale şi suc de lămâie şi o frunză de salvie tocată mărunt. Rostogolim curcanul în sos, îl acoperim cu o folie şi îl punem în frigider 2 ore. Pentru garnitură tăiem 3 bucăţi de mere. Stoarcem puţină lămâie şi portocale, un pic de sare, 2-3 frunze de salvie tocată, ulei de măsline şi amestecăm bine totul. Prăjim curcanul trecut prin făină în 50 de ml de ulei de măsline, un strop de unt şi 1 usturoi. Adăugăm sosul în care s-a marinat. Mai adăugăm 100 de ml de vin alb şi o lingură de miere peste curcan. Amestecând-ul cu 40 de ml de coniac. Scoatem curcanul şi punem merele în locul lui. Le trecem prin sos să se gătească puţin. La final punem merele pe farfurile şi peste ele curcanul.

înapoi la listă