Friptură Cu Antricot De Vită Cu Garnitură De Morcov Tânăr, Păstăi Şi Alune

Medie

Preparare

Antricotul de bate energic pentru frăgezire, se pune apoi într-un bol peste care se adaugă sos worchester, sare şi piper şi apoi se masează bine timp de 2 min, după care se lasă la o parte cât gătim garnitura. Într-o tigaie în uleiul încins se pun la călit alunele. Când acestea au început să prindă culoare aurie se adaugă morcovii, păstăile şi roşiile cherry, se călesc încă 4 minute şi apoi se sting cu sosul de soia şi 50 ml de apă. Când acesta devine aldente se adaugă sarea, piperul, se amestecă şi se pun deoparte. Se pune carnea la prăjit într-o tigaie non-stick, într-o linguriţă de ulei. Se lasă pe foc atât cât să fie în sânge sau medium, apoi se pune deoparte pentru a se odihni. În acest timp punem din nou garnitura pe foc, adăugăm untul, zeama lăsată de la prăjitul cărnii şi usturoiul tocat, luăm de pe foc amestecând încontinuu. Aşezăm garnitura într-o farfurie întinsă, peste aceasta punem carnea şi apoi sosul lăsat de garnitură.

înapoi la listă