Feijoada (Tocană De Fasole Cu Carne)

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Fasolea pusă la înmuiat se fierbe în apă puţin sărată şi cu usturoi, apoi se pune deoparte. Într-un vas se prăjeşte slănina tăiată cubuleţe, se adaugă spata tăiată fâşii şi ceafa afumată tăiată cuburi. După prăjire, se scot. În aceeaşi oală se prăjesc ceapa albă tăiată mărunt şi usturoiul. Se adaugă ardei iute mărunţit şi se pun înapoi cărnurile prăjite şi slănina. Se adaugă sare, piper, puţină boia, foi de dafin şi apă cât să o acopere. Se condimentează cu oţet din vin alb şi se fierbe până se înmoaie totul. Când este aproape gata, se adaugă cârnaţii tăiaţi rondele şi prăjiţi separat, precum şi fasolea. Se lasă la fiert împreună. Se serveşte cu orez fiert separat, la suprafaţă se ornează cu bucăţi de portocale şi cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă