Fasole Făcăluită Cu Salată De Castraveți Murați

Ușor
Ieftin

Preparare

Dacă fasolea nu este din conservă, se pune o cană mare de fasole la înmuiat, timp de 2 ore înainte de a se pune la fiert. Fasolea se pune la fiert până când devine păstoasă, ușor de sfărâmat. Fasolea trebuie tescuită și apoi se freacă cu cca 100 ml de floarea soarelui, până când devine o pastă fină, omogenă. În această pastă se adaugă 2 căței de usturoi pisați bine și se amestecă bine până ce aroma usturoiului se împrăștie în toată compoziția. Se iau 2 cepe mari și se toacă nu foarte mărunt și se pun la călit în 20 de ml de ulei floarea soarelui, bine încins. Se adaugă 2 roșii, bine tocate, se lasă la scăzut, după care, se adaugă și două linguri de pastă de tomate, precum si un vârf de cuțit de busuioc uscat, sare și piper. Se călește toată compoziția bine, până când devine densă, de un roșu intens. În farfurie se așează în straturi alternative, fasolea făcăluită și compoziția de ceapă călită. Se servește cu castraveți murați și pâine prăjită. Poftă bună și gătiți cu gust.

înapoi la listă